T-Team temui pengganti Folan

T-Team akan mengikat penyerang import dari Turki bagi menggantikan Caleb Folan yang ditamatkan kontrak selepas pusingan pertama Liga Super musim ini.

T-Team

Pegawai Eksekutif T-Team, Abdul Rashid Jusoh berkata, penyerang tersebut Damir Ibric Yuksel, 29, pernah beraksi dengan beberapa kelab di Turki, Romania serta China dan juga bekas pemain skuad bawah 21 Bosnia & Herzegovina.

"Kita pilih Damir kerana beliau bukan sahaja boleh bermain di posisi penyerang dengan baik ketika ujian, tetapi juga dapat memantapkan bahagian tengah dan pertahanan," katanya di sini, semalam.

Beliau berkata, pemain yang mempunyai dua kewarganegaraan Bosnia dan Turki itu telah menunjukkan kewibawaan dalam beberapa posisi semasa latihan ujian berbanding pemain import yang lain.

Abdul Rashid berkata, pemain berkenaan dijangka menandatangani kontrak selepas menerima laporan perubatan serta namanya akan dihantar kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) untuk didaftarkan sebelum jendela pendaftaran ditutup pada 22 April ini.

Beliau berkata, pihaknya berharap Damir dapat membantu pasukan itu mengharungi baki perlawanan pusingan kedua Liga Super serta mengelak pasukan itu daripada tersingkir ke Liga Perdana musim depan.

Damir pernah bermain posisi penyerang ketika menyarung jersi pasukan Concordia Chiajna dalam Liga 1 Romania selama setahun.

Terdahulu pemain tersebut telah bermain bersama kelab Turki antaranya kelab Kocaelispor, Trabzonspor dan Eyupspor serta Qingdao Jonoon FC dari China.

Abdul Rashid berkata, beliau yakin prestasi pasukan T-Team di bawah kendalian Che Ku Marzuki Che Ku Mohd Nor akan meningkat pada masa akan datang setelah menggantikan ketua jurulatih Peter James Butler yang direhatkan sebulan. - Bernama

 comments powered by Disqus

Berita Paling Popular

Perkembangan Lain